Koksijde en vliegtuigen hebben een geschiedenis die terug gaat tot eind 1914, begin 1915 met de aanleg van het eerste vliegveld aan Ten Bogaerde. Na de Eerste Wereldoorlog raakte de piste in onbruik. In oktober 1940 verrees een nieuw vliegveld aan de andere kant van de weg Koksijde-Veurne, de huidige locatie.

De Luftwaffe gebruikte Koksijde in zeer beperkte mate voor diverse eenheden. Je hoort het: aan deze basis is een heel verleden verbonden. In 1946 werd de Belgische Luchtmacht eigenaar van deze basis en 2 jaar later werd de Jachtvliegschool gestart. Het is ook in 1948 dat de West Aviation Club (WAC) boven de doopvont werd gehouden. Meer dan 75 jaar geleden ondertussen. Tij-dingen koos deze verjaardag uit voor haar luchtdoop en sprak met Johan De Block, voorzitter van de WAC.

https://www.tij-dingen.be/februari-2024/iedereen-kent-fiets-en-autodelen-maar-wij-waren-de-pioniers-met-het-vliegdelen