Verchocq-H20

Mario Clemmens, WAC – ULM piloot, is vorige week woensdag 6/07 richting Verchocq gevlogen.  Hierbij het reisverslag van Mario.

Ik had al eens iets gelezen over dit aeropark en wou het zelf eens zien.  Voor de zekerheid heb ik gevraagd aan Franky om mee te vliegen omdat ik weet dat hij er al meerdere keren is geweest.  Voorafgaand gaf hij mij enkele nuttige tips voor de nadering en de landing.  Alles is perfect verlopen.  De piste ligt op een glooiing en heeft een opvallende helling.  Bij weinig wind wordt er geland helling opwaarts (24) en opgestegen hellingafwaarts (06). 

 Het is eigenlijk heel dichtbij (half uur vliegen) en onderweg passeer je langs Saint-Omer en  geniet je van het uitzicht op de idyllische moerassen van Klaarmares (Clairmarais).  Net voor Verchocq vlieg je nog langsheen een prachtige groene vallei die door het landschap kronkelt.  In Verchocq zelf wordt je zeer gastvrij ontvangen.   

Een echte aanrader !!